Preuzeta četiri službena vozila u okviru projekta „Unapređenje kapaciteta javnih službi u oblasti upravljanja otpadom u prekograničnom regionu“

U petak, 13. avgusta 2021. godine, na parkingu Pokrajinske vlade, uručena su četiri službena vozila Sektoru za inspekcijske poslove Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, koja su obezbeđena u okviru projekta „Unapređenje kapaciteta javnih službi u oblasti upravljanja otpadom u prekograničnom regionu“ koji se realizuje u okviru drugog poziva Intereg – IPA programa prekogranične saradnje Srbija- Bosna i Hercegovina.

Menadžer projekta, Nemanja Erceg, svečano je predao vozila Pavlu Rajkovu, v.d. pomoćniku pokrajiskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine – Sektora za inspekcijske poslove.

Obezbeđivanjem službenih vozila uvećaće se kapacitet i poboljšati efikasnost inspekcije zaštite životne sredine u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama.

Povodom uručenja vozila za potrebe inspekcijske službe, menadžer projekta, Nemanja Erceg, izjavio je da cilj projekta podrazumeva kompletnu opremljenost inspekcije, kako u znanju, tako i u opremi. Osim ove značajne opreme, u narednom periodu biće isporučena laboratorijska oprema za brzu detekciju zagađenja voda, i to u rečnim, kanalskim i drugim vodotocima. Na taj način, inspekcija će biti opremljena da sama, u vrlo kratkom roku, utvrdi da li postoji zagađenje ili ne, otkrije zagađivače i doprinese smanjenju štetnih uticaja na površinske vode.

 

Vest preuzeta sa sajta Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine: http://www.ekourbapv.vojvodina.gov.rs/

3/2/2022 10:15:57 AM